Bröd i Långpanna

1pkt Färsk Jäst
1.5tsk Salt
1.5tsk Socker
1dl Havregryn
0.5 dl Olja
50g Margarin/Smör
6dl Vatten
ca 12dl

- Smält margarinet/smöret i en kastrull, häll i vattnet och värm upp tills allt är 37grader
- Smula jästen i en bunke, och häll över den ljummna vätskan och blanda om tills jästen löst upp sig
- Blanda sen ner oljan,saltet,sockret,havregryn och rör om
- Ha sedan i mjölet i omgångar så att du ser att den inte blir för "hård", blanda om väl
- Den ska vara lite klippig när den är klar
- Låt den jäsa i ca: 30-60 min (dubbel storlek)

- Smöra in en långpanna, och häll sedan över den färdig jästa degen i pannan
- Nagga den med en gaffel
- Och låt sedan jäsa i 30-60min (dubbelstorlek)
- Sätt på ugnen , 225grader

- Pensla på brödet med vatten och ställ sedan in i mitten av ugnen i ca: 15min
- Skär sedan upp lagoma bitar av brödet medans det fortfarande är varmt, och låt sedan svalna av.


Kommentarer


Kommentera här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0