Kycklinggryta - Snabb & Enkel
Kycklinggryta
1-2 Kycklingfiler
200 g Färska Champinjoner
1 Lök
5dl Frysta Grönsaker ( Broccoli,Morötter,Blomkål)
1 påse Gräddsås
2dl Mjöl
1dl Vatten
Olja - till stekning
en halv tsk Sambal Oelek
Salt
Vit Peppar
Peppar Blandning
Tandoori
-Börja med att skära kycklingfilerna i små kuber ca : 1*1 cm
- Skölj & Skär upp Champinjonerna , ungefär samma storlek som kycklingfilen
- Hacka löken i små bitar
- Tina upp de frysta grönsakerna , om de inte är upptinade redan.
Lägg kycklingen,champinjonerna och grönsakerna i en kastrull med lite olja,krydda med salt,peppar,Tandoori,Sambal Oelek stek blandningen tills kycklingen är genomstekt.
Mätt upp vatten och mjölk , och häll i en bunke häll i påsen med gräddsås och vispa runt tills klumparna är borta.
Häll sedan över gräddsåsen till kastrullen , och koka försiktigt upp den.
Låt den sedan stå och puttra i någon minut.
Klar att servera !
Receptet finns på baksidan av Gräddsås förpackningen , men jag la till lite extra smak.
Vi åt den med ris och den var väldigt omtyckt.
Mättsamt och var klart på 20min.
Det där måste jag prova någon gång. lät jätte gott:)
Det tycker jag garanterat att du ska göra :) Mums i magen ..