Sockerkaka(Äggfri) m. Kokos smörkräm
Sockerkaka utan Ägg
Ugnstemp: 200 grader, Varmluft: 175 grader
*4.5 dl Vetemjöl
*3 dl Socker
*3 tsk Bakpulver
*3 tsk Vaniljsocker
*50 gram Smör/Margarin
*2.5 dl Vatten
*Ströbröd el. Havregryn
- Blanda Vetemjöl,Socker,Bakpulver, & Vaniljsocker i en skål.
Rör runt ordentligt så att alla ingredienser blandas om väl.
- Blanda sedan i det säla Smöret/Margarinet och Vattnet.
Rör om så att allt ordentligt blandat.
-Smöra in en form och ha sedan i Ströbrödet el. Havregrynet så det lägger sig som ett tunt lager över hela formen.
- Häll sedan i Sockerkaks-Smeten i formen , och grädda den i nedre delen av ugnen i ca : 45 min.
- Låt sedan svalna av innan Smörkrämen ska på, om den inte är riktigt kall så smälter krämen.
Kokos Smörkräm
* 50 gram Smör/Margarin
*0.5 dl Socker
*1 Äggula
* 1 msk Vaniljsocker
Kokos
- Smöret/Margarinet ska helst ha rumstempratur, då det är lättare att få en jämnare och finare kräm.
-Blanda alla ingredienser i en skål , (använd en elvisp för bästa resultat) blanda runt allt tills den är en fin jämn kräm.
- Bred sedan ut Smörkrämen på den svala sockerkakan , och strö sedan ut ett tunt lager kokos ovan på krämen.

Kommentarer
Trackback